hello world!
Geplaatst op: 28 januari 2021

Thaise Toverdrank

Thaise Toverdrank

Werkelijk “helende” soep; deze door mijzelf bedachte smaak-en vitaminen explosie is een 100% natuurlijke medicijnenbom, een goed opneembare multi boordevol essentiele voedingsstoffen waar elke cel in ons lichaam een vreugdedansje van gaat doen! En dat in de vorm van een gemakkelijk te bereiden soep die ook nog heerlijk smaakt!
Klinkt goed en het is ook goed: deze soep bevat onder andere de vitamines A, B, C, E, de mineralen kalium, magnesium, zink, selenium, calcium, fosfor en ook nog verschillende antioxidanten.
Interessant feitje; selenium is een mineraal dat het lichaam zelf niet kan aanmaken maar wel broodnodig is: het beschermt je lichaam tegen schadelijke invloeden van buitenaf, versterkt je immuunsysteem én zorgt voor mooie nagels en mooi haar.
Met deze voedende, verwarmende soep maak ik zelfs mijn dochter van 13 blij!
Heerlijk als gezonde lunch, een boost voor tussendoor of als maaltijdsoep, eventueel met een stukje naanbrood of een stokbroodje erbij.
Qua ingrediënt hoeveelheden doe ik alles een beetje op gevoel, het komt niet zo heel nauw denk ik.
Wat wel nauw komt: ik koop alle ingrediënten biologisch, wat mijns inziens de smaak echt ten goede komt, en tegelijkertijd ook onze aardbol plus je eigen gezondheid. 3 vliegen in 1 klap! Smakelijk!
Gang: Soep

Ingrediënten

  • 1 klein oranje pompoentje
  • 1 pastinaak
  • groene topjes van een venkel
  • 1 flinkezoete aardappel (bataat)
  • 2 rode uitjes
  • 2/3 teentjes knoflook
  • 1 gember +/- 3 cm
  • kokoscrème
  • 1 bosje verse koriander
  • 3 (kippen)bouillonblokjes voor 1,5 liter water
  • cayennepeper
  • komijndjinten
  • kaneel
  • roomboter of olijfolie

Instructies

  • Snijdt de groentes klein (eerst de pastinaak even raspen, de gember, aardappel en uienschillen, de biologische pompoen hoeft níet geschild!)
  • Haal de knoflook en gember door de knoflookpers.
  • Smelt de boter of olie in de pan op laag vuur en fruit de uitjes, voeg daarna de knoflook en gember toe (zorg dat deze niet verbranden),daarna vrij snel de rest van de groentes toevoegen en even opbakken.
  • Voeg dan 1,5 water toe samen met de bouillonblokjes, goed roeren, breng langzaam aan de kook met de deksel op de pan.
  • Zachtjes laten pruttelen tot alle groentes bijna zacht zijn,naar smaak kaneel, cayennepeper en komijndjinten erdoor roeren (van alles een beetje, niet teveel), een handje verse koriander en 2 flinke eetlepel kokoscrème.
  • Nog even laten pruttelen en dan: mixen maar! Voordat je de soep opdient niet vergeten te garneren met een blaadje koriander als finishing touch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram